Een luchtgitaarspelende kangoeroe, een cabaretbeer en een zwanenselfie: de editie 2023 van Comedy Wildlife krijgt een gouden stip! Naast heel grappige foto’s zijn er ook creatieve en artistieke exemplaren. Alle eenenveertig finalistenfoto’s zijn exclusief te zien in Tilburg, voor het zesde jaar op rij alweer. Hieronder zie je er alvast een paar, maar in het echt zijn ze nog veel mooier. Een extra reden om ze in het echt te komen bekijken!

Uit duizenden inzendingen selecteerde een jury van fotografen en natuurprofessionals uiteindelijk de eenenveertig finalefoto’s die in Natuurmuseum Brabant te zien zijn. Daarnaast zijn er ook drie portfolio’s: drie series van elk vier foto’s. Het zijn stuk voor stuk bijzondere foto’s, waar je hoe dan ook een goed gevoel aan overhoudt. En dat is in deze tijden met veel verontrustend nieuws geen overbodige luxe. Ze zijn grappig, eerlijk- een soort BeReal avant la lettre 🙂

In de zaal zijn, behalve uiteraard de foto’s, ook video’s van huidige en vorige finalisten te zien. Bovendien kun je opdrachtjes doen waarbij je kunt na-apen, vergelijken en speuren.

Beeld: Jason Moore, Air Guitar Kangaroo