Tentoonstellingen aanmelden

Couplet 2.0 – Jessica van Deursen en Rens Weustink

Concordia, Enschede

Enschedeër Rens Weustink gaat drie maanden lang samen met kunstenares Jessica van Deursen aan de slag om iets gaafs te maken. Op maandag 10 december ontmoeten zij elkaar voor het eerst in Expo 4  voor ons nieuwste project: Couplet 2.0.

Kunstenaar en inwoner in gesprek
Bij Concordia mag je vinden van kunst wat je wilt. Dat betekent dat elke mening ertoe doet, die van de kunstenaar net zoveel als die van de kunstleek of de kunstkenner. Een kunstenaar vindt iets van kunst. Een bezoeker van een museum of galerie vindt iets van kunst. Is het ‘tzelfde wat ze vinden, of verschilt de mening enorm? Juist het verschil in meningen en het gesprek erover, maakt ruimte voor nieuwe ideeën over kunst en maakt de kunst voor iedereen vanzelfsprekend.

In Couplet 2.0 worden een kunstenaar en een inwoner van Enschede aan elkaar gekoppeld. Ze gaan met elkaar in gesprek over de kunst. Wat vind jij, en wat denk jij? Waarom maak jij wat je maakt, en waarom bezoek jij wel of niet een tentoonstelling? Wat zou je graag willen zien van de ander?

Resultaat: een expositie
Welke vragen de ontmoeting ook oproept, het resultaat is een expositie. Misschien met werk van de kunstenaar, misschien met werk dat de inwoner en de kunstenaar samen hebben gemaakt of samen hebben uitgekozen. Misschien vindt de expositie plaats bij Concordia, misschien in de huiskamer van de inwoner. De invulling van zowel het werk als de tentoonstelling, worden gedurende het project helemaal door het Couplet 2.0 – duo bepaald.

Beeld: Jessica van Deursen

Van 10 dec 20 18

t/m 17 mrt 20 19