Deze editie markeert het tienjarig jubileum van de serie Currents, de groepstentoonstelling gewijd aan jong talent uit België, Noordrijn-Westfalen en Zuid-Nederland. Currents #10: Choose Your Own Story brengt 11 recent afgestudeerde kunstenaars samen in een netwerk van verhaallijnen, onderwerpen en ervaringen. Ergens tussen fictie en werkelijkheid, individu en gemeenschap, publiek en privé, draaien ze de rollen om en schrijven zij het script voor hun eigen narratief.

Marres initieerde dit Euregionale talentonwikkelingsproject in 2013, dat deelnemers naast een podium ook een breder begeleidingstraject met training, netwerk en professionalisering biedt. In 2018 sloot Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur, in Hasselt (BE) zich als co-producent aan bij dit platform voor professionalisering. Jester is partner. Marres en Z33 wisselen elkaar sindsdien jaarlijks af als organiserende partij. In de afgelopen tien jaar is Currents, uitgegroeid tot één van de meest belangrijke platforms voor veelbelovend Euregionaal talent in de beeldende kunst.

Curatoren: Déborah Claire, Erell Hemmer en Zeynep Kubat

De selectie van recent afgestudeerde kunstenaars bestaat uit Anna De Sutter, Johann Husser, Haevan Lee, Michal Luft, Luna Mahoux, Camille Poitevin, Loïs Soleil, Brahim Tall, Luca Tichelman, Tara-Eva Kuijpers Wentink en Loran van de Wier.