Daiga Grantina

Vier Zijden van een Schaduw

Daiga Grantina’s sculpturen zetten de ruimte in een ander perspectief. In Z33 roepen de kleurrijke assemblages van de Letse kunstenaar natuurlijke vormen op. Groots en vloeiend, fris en buitenaards, haar installaties wekken nieuwsgierigheid op.

De Letse kunstenares Daiga Grantina toont bestaand en nieuw werk op maat van de zalen van Z33. Voor haar eerste institutionele solotentoonstelling in België realiseert ze een choreografie van holle, hangende rustende vormen in de oude tentoonstellingsvleugel. Die installatie bestaat uit eenvoudige materialen – stof, hout, touw, metaal, was – met veel aandacht voor hun zintuiglijke eigenschappen. De onbedekte lichtkoepels in de ruimtes zorgen voor een spel van licht.

Over Daiga Grantina

Daiga Grantina (Letland, 1985) woont en werkt in Parijs. Ze studeerde beeldhouw- en schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Wenen en aan de Universiteit voor Schone Kunsten in Hamburg.

Beeld: Installatiezicht van What Eats Around Itself, New Museum, NY, VS, januari 2020. Met dank aan de kunstenaar, New Museum, New York en Emalin, Londen.