Een lang doek weeft zich, langs de pilaren, door de ruimte van de Vishal om zo verschillende intieme ruimtes te vormen waar de bezoeker zich doorheen beweegt. Achtereenvolgens sta je oog in oog met een waterval van haar, een fluitende vlinder, keramische sculpturen en getufte Joshua trees.

Deelnemende kunstenaars zijn Sanne Bax, Lola Bezemer (curator), Britt Dorenbosch, Lenny van Gent, Paulina Mellado, Lola Schot, Ananda Serné en Hilla Spitzer.

Door het tentoonstellingsontwerp van Lola Bezemer ontvouwt de tentoonstelling zich in opeenvolgende ruimtes en ontstaan er één op één ontmoetingen tussen de kunstwerken en de beschouwer.
Britt Dorenbosch en Hilla Spitzer tonen aan de bestaande wanden van de Vishal schilderijen die spelen met de constructie van de werkelijkheid. De ruimtes tussen de pilaren en de bestaande wanden worden door de toevoeging van textiel als smalle gangen ervaren waar het publiek het werk van heel dichtbij beschouwt.
Vanuit de gangen betreedt de bezoeker de textiele ruimtes, waar de andere kunstenaars exposeren. Alles wat de kunstenaar aan de ene kant van de wand doet, heeft invloed op de achterzijde. Zo zal het tekstwerk van Lenny van Gent (in spiegelbeeld) zichtbaar zijn in de ruimte met de getufte sculpturen van Sanne Bax. In de andere textiele ruimtes is werk te zien van Lola Schot en Paulina Mellado, evenals een videowerk van Ananda Serné, die met haar literaire debuut is genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs.

Beeld: Poster Dancing Through (Un)common Worlds