Tentoonstellingen aanmelden

David Bade en Anan Striker – Spelen zonder een bal te raken

Patty Morgan, Amsterdam

Op 13 december treffen David Bade en Anan Striker elkaar in de galerie van Patty Morgan in Amsterdam Noord. De laatste wedstrijd tussen FC David en VV Anan dateert alweer uit 2012 te Willemstad waarbij de eindstand 20-19 werd voor de thuisploeg. Het beslissende doelpunt werd binnen gekopt door David, na een voorzet vanaf de rechterflank door Patty. Anan zat er nog aan met zijn vingertoppen, bekleed met fingersave handschoenen: vissende achter het net.

De return is voor beide ploegen belangrijk, maar niemand heeft écht baat bij een overwinning. Beide kunstenaars gaan voor een mooi gelijkspel binnen de kunst met een voorspelling van 20-20.

Op zijn Cruijffiaans spelen David en Anan zonder bal met ballen een vriendschappelijke wedstrijd omtrent de pracht van de verbeelding in Patty’s galerie. Bewapend met ijzeren noppen en kattentong-penselen strijden zij hand in hand; negentig minuten lang; op een slof en een oude voetbalschoen. Latten worden verlegd, het houtwerk wordt gekust en een fopduik wordt met fel geel bestraft. Kleurenblind of niet. Kansen worden gemist, kansen worden gepakt. Tikkie-takkie waar nodig, de noodrem binnen handbereik. En daar….
Daar komtie dan hè,
de voorzet,
en en en,
een inkoppertje!

Maar waar is de bal?

Vrijdag 13 december van 17:00 tot 21:00.

ENG:
We’re opening a new exhibition by artists David Bade and Anan Striker at the Patty Morgan gallery. With the title translating ‘Playing without hitting a ball.’, the show is about playfulness, soccer, and everything except and around soccer.

Kick-off on Friday Dec 13th from 5 till 9 PM!

Van 13 dec 20 19

t/m 17 jan 20 20