Tentoonstellingen aanmelden

De Dode Dierentuin – Dead Zoo

Universiteitsmuseum Groningen, Groningen

De indrukwekkende zoölogische collectie van het Universiteitsmuseum, verzameld door tal van wetenschappers, staat centraal in deze tentoonstelling. Een reis door Afrika, Amerika, Oceanië, Eurazië en de onderwaterwereld neemt je mee naar kleurrijke vogels, zeldzame spinnen, prachtige vissen, spannende roofdieren en nog veel meer.

In de tijd van de ontdekkingsreizen, en met name in de achttiende eeuw, werden over de hele wereld de meest wonderbaarlijke dieren ontdekt, die door wetenschappers in Europa met grote verbazing werden ontvangen en bestudeerd. Al snel werden in alle grote Europese steden dierentuinen opgericht, om al dat moois ten toon te stellen.

Maar dieren in kooien nemen veel ruimte in. Bovendien vliegen ze weg als je een foto wilt maken. Wil je écht genieten van alle schoonheid die de natuur heeft voortgebracht, dan is een dierentuin met opgezette dieren eigenlijk veel praktischer. In de dode dierentuin zijn vijfhonderd prachtige dieren van over de hele wereld uitgestald, die je – zonder tralies of slotgracht –  nu eens goed kunt bekijken. Zo dichtbij komt de natuur zelfs op safari niet. En dat alles zonder gevaar voor onscherpe foto’s of leeuwenbeten.

Beeld: website Universiteitsmuseum Groningen

Van 6 jun 20 19

t/m 1 jun 20 21