Tentoonstellingen aanmelden

Wie Rotterdam zegt, zegt havenstad. Waar beter dan bij het Maritiem Museum, op de plek waar de grootste zeehaven van Europa ooit begon, duik je in het verhaal van deze iconische plek? Je kunt eindeloos rondstruinen en ontdekken welke momenten de haven maakten tot een plaats waar alles groot, groter, grootst is.

Collectie in de hoofdrol
In ‘De Haven’ speelt onze collectie, die zes eeuwen maritieme geschiedenis beslaat en volgens kenners tot de wereldtop behoort, een hoofdrol. Er zijn ruim zeventig modellen van schepen, kranen en baggermolens te zien én ongeveer honderd schilderijen en foto’s. Deze objecten geven een schitterend beeld van de ontwikkelingen van de Rotterdamse haven. Hoe veranderde de uitvinding van de container daar alles? En wat was het tragische lot van de eerste Nederlandse oceaanstomer?

Nog steeds de grootste
De geschiedenis van de haven laat zien dat Rotterdammers van aanpakken weten. Rond 1900 kwamen steeds grotere schepen vanuit de hele wereld naar de stad. Daarom moest er een haven komen, die maar liefst vijf keer groter was. Dat werd de Waalhaven, nog steeds de grootste gegraven haven ter wereld!

Met een muisklik naar je voordeur
Als bezoeker ontdek je in deze expo ook de impact van transport op jouw leven. Stel: je bestelt online uit een fiets uit China. Wat moet er dan allemaal gebeuren om dat pakket bij jou thuis te krijgen? Gaat dit nu heel anders dan vroeger? En welke beroepen spelen een rol? In educatieve spellen, gesponsord door Topsector Logistiek, ontdek je de uitdagende wereld achter transport over de hele wereld.

Van 1 jun 20 20

t/m 6 mrt 20 22