Deze expositie toont werken van Jan Baggen uit Zutphen. Het museum haakt hiermee in op het Hanzejaar 2023 en op de derde IJsselbiënnale die 17 juni begint.

Vooruitlopend op deze tentoonstelling verschijnt in april al het boek ‘De IJssel, Beeld van een rivier’ van Jan Baggen. Dit boek vormt de basis voor de tentoonstelling. De nieuwe uitgave kunt u online bij het Voerman Stadsmuseum Hattem bestellen. Daarnaast zal het boek verkrijgbaar zijn in de winkel van het museum.

Jan Baggen is tekenaar, schilder, illustrator en publicist. Hij schreef veel over de IJssel en maakte prachtige tekeningen en schilderijen met deze rivier in de hoofdrol. Hij beschreef en tekende in het verleden onder meer het IJsselgebied voor de Wegener-dagbladen. ‘De IJssel, Beeld van een rivier’ portretteert de IJssel in tekeningen, schilderijen en verhalen, waarbij vanzelfsprekend ook Hanzesteden als Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen, Doesburg en Arnhem prachtig in woord en beeld worden belicht.

‘De IJssel, slagader van de Hanze’ met de werken van Jan Baggen is vanaf 12 augustus tot en met 31 oktober in het Voerman Stadsmuseum Hattem te bekijken.

Beeld: Jan Baggen