De abstracte beelden van Mariëlle Vroemen en grote tekeningen van Floor Schothorst zijn te zien in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen. De kleine toonzaal is een galerie die hedendaagse kunst toont door elke vier weken werk te tonen van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines.

Mariëlle is bij de creatie van haar werk steeds op zoek naar de juiste verhouding van spanning in vorm en structuren. Ze is op zoek naar de essentie ingegeven door haar jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen en haar voorliefde voor de natuur. Wat raakt je, wat is de kern als het overbodige wordt weg gelaten. Mariëlle heeft een eigen verwerking gevonden in het materiaalgebruik. Haar beelden kunnen fluweelzacht ogen, maar gaan ook een uitdaging aan met gladde en glanzende oppervlakten. Het bepalen van de juiste kleur is voor Mariëlle van essentieel belang om het verhaal van elk werk compleet te maken.

De grote tekeningen van Floor Schothorst (1992) in houtskool en pastel tonen een innerlijke wereld en zijn veelal op intuïtieve manier ontstaan, zonder plan of schets vooraf. Hoewel de organische vormen kunnen doen denken aan fracties uit de natuur en de binnen- of buitenkant van een mensenlichaam, zoals organen, huid, haren en botstructuren, zijn ze eigenlijk een zoektocht naar het ware wezen van de mens; dat wat niet lichamelijk is en geen onderdeel van de natuur. Met name door het grote formaat bezitten de tekeningen een monumentale kwaliteit, waardoor men het gevoel kan krijgen te worden opgeslokt door het werk.