12 musea, 12 NS stations, 12 steden. Dat is De Mix Nederland, een duo tentoonstelling waarin historische fotocollecties een inspiratiebron zijn voor hedendaagse fotografen. Een verrassende ontdekkingsreis door het Flevoland van toen en nu. Ritme in de Polder toont nieuw werk van Paul Brouns, geïnspireerd op het oeuvre van Ger Dekkers (1929-2022). Beide aangetrokken door het mensgemaakte landschap, waarin standpunt, sequentie en ritme een belangrijke rol spelen.

De reis begint op station Almere Centraal. Een betekenisvolle buitenlocatie, aangezien Brouns als kunstacademie student zijn inspiratie vond in het ‘bewegende zoekvenster’ van de treincoupé waardoor hij het landschap van Dekkers zag verglijden. Vervolgens zal de route zich, met een aantal stops by Brouns, vervolgen naar Kunstlinie.

De Mix Nederland – Ritme in de polder is van 8 december t/m 9 april gratis te zien op station Almere Centraal en in Kunstlinie, dé culturele kern van Almere. 

De Mix Nederland

De Mix Nederland is een initiatief van stichting Beeldmix samen met NS en ProRail ondersteund door het Mondriaan Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Kunstlinie / Stadsforum

Het Stadsforum gaat over Almere, weergegeven door de kracht van kunst. Kunst in de breedst mogelijke zin. Een tentoonstelling van een upcoming lokale kunstenaar, een documentaire over een sociaal maatschappelijk thema uit de stad, samenkomst van community ’s of een talk van een architect over duurzaamheid of urban planning. Met het Stadsforum biedt Kunstlinie ruimte buiten de gebaande paden. Divers, inclusief en hedendaags.