Zwolle is vanaf april 2024 de speeltuin van fotograaf en kunstenaar Jasper Abels (1987). In het historische Drostenhuis van ANNO Stadsmuseum Zwolle vertaalt Abels Zwolse historische verhalen en beelden. Met zijn foto’s, collages en films transporteert hij je naar een wereld vol kleur, detail en verhaal.

Het werk van Jasper Abels is esthetisch en schuwt moeilijke maatschappelijke thema’s niet. In Turning Pages benadrukt de kunstenaar dat iedereen het recht heeft te zijn wie ze willen zijn, ongeacht huidskleur, geslacht, genderidentiteit of mening. In een wereld waarin deze vrijheden nog steeds worden onderdrukt, biedt Abels’ werk een krachtige boodschap van inclusiviteit en acceptatie. Het is een eerbetoon aan vrijheid en diversiteit en doet een beroep op de aanschouwer om zich door de kracht van kunst te laten inspireren en veranderen.

De Mix Nederland ‘Turning Pages’ is een initiatief van Stichting Beeldmix samen met NS, ProRail en ANNO Stadsmuseum Zwolle. De tentoonstelling bestaat uit twee delen, deze is van 20 april t/m 15 september te zien in ANNO Stadsmuseum Zwolle en vanaf 19 juli t/m 15 september op het NS Station Zwolle.