Museum Huis Doorn en Tafel van Vijf Muziektheater presenteren:
De Nederlandsche Cocaïnefabriek, legale handel tijdens de Eerste Wereldoorlog

Museum Huis Doorn en Tafel van Vijf Muziektheater ‘De Nederlandsche Cocaïnefabriek’ op donderdag 28 september 2023, een programma bestaande uit een expositie in spelvorm en een muzikale interactieve gamevoorstelling over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Onbekende bladzij uit de Nederlandse geschiedenis
De voorstelling gaat over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens de Eerste Wereldoorlog. En is vrij gebaseerd op het boek ‘De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek’ van Conny Braam. Het boek gaat over Lucien, een handelaar in medicinale cocaïne tijdens de Eerste Wereldoorlog en hoe zijn rol symbool staat voor vele anderen die vandaag de dag in de farmaceutische en drugsindustrie werken.

Dilemma’s
Ga mee terug in de tijd met handelsreiziger Lucien en ervaar jouw eigen dilemma’s als er keuzes moeten worden gemaakt over de verkoop van medicinale pijnstilling aan de gewonde soldaten. Want iedere keuze heeft consequenties. Hoe ga jij hiermee om? Welke handelsgeest drijft mensen voort? Door het interactieve spel en de opzwepende live muziek wordt het verleden herkenbaar en invoelbaar.

Programma
Het programma start met de pop-up expo van Museum Huis Doorn, waar het publiek in teams doorheen gaat en vragen en dilemma’s krijgt voorgeschoteld. Aansluitend volgt de gamevoorstelling met live muziek. Het gehele programma duurt hier circa 95 minuten.

Data en aanvangstijden
zaterdag 28 okt., 12.30 en 14.30 uur
zondag 29 okt., 12.30 en 14.30 uur
zondag 5 nov., 12.30 en 14.30 uur
zaterdag 11 nov., 15.00 en 19.30 uur
zondag 12 nov., 12.30 en 14.30 uur

Tickets
Reserveer je tickets via www.huisdoorn.nl
Toegansprijs: €20,-. Bij aankoop van een ticket ontvang je een vrijkaartje van het museum, te verzilveren in oktober/november 2023.