De IRIS is een vereniging van actieve en enthousiaste amateurfotografen in Harderwijk en omstreken. Van 16 mei t/m 23 juni exposeren zij gezamenlijk in Stadsmuseum Harderwijk.

Het overkoepelende thema van hun foto-expositie is ‘De Schoonheid van Verval’. De leden van de fotoclub hebben dit uitdagende thema elk op geheel eigen wijze geïnterpreteerd en in beeld gebracht. Het resultaat is dan ook zeer veelzijdig en aansprekend.

Ontdek de stilte van verlaten gebouwen, waar de natuur langzaam de ruimte terugclaimt. Bewonder de roestige patina op een verlaten stalen brug of de gebarsten verf op een oud huis. Laat je meeslepen door het beeld van een vergeten monument op een vervallen kerkhof.

Elke foto vertelt het verhaal van wat ooit was en wat achterblijft. In de moderne wereld, waar de nadruk vaak ligt op het nieuwe, het schone en het ongerepte, lijkt er weinig plaats voor verval. En toch, als we beter kijken, openbaart zich een onverwachte schoonheid in datgene wat we vaak als ‘vergaan’ bestempelen. Deze schoonheid van verval nodigt ons uit om dieper na te denken over tijd, vergankelijkheid, verandering en de cyclus van leven en dood.

De expositie De Schoonheid van Verval is van 16 mei t/m 23 juni te zien op de begane grond van Stadsmuseum Harderwijk. Toegang is gratis.