Tentoonstellingen aanmelden

De Vecht – Nieuwe parels blootgelegd

Vechtstreekmuseum, Maarssen

Deze jubileumtentoonstelling bevat unieke stukken uit of over de Vechtstreek, veelal uit particuliere collecties, die nog nooit eerder in het Vechtstreekmuseum zijn tentoongesteld. De tentoonstelling bestaat uit drie schatkamers met als thema’s: ‘inspiratie’, ‘verbeelding’ en ‘herinnering’.

In de eerste schatkamer is vooral werk te zien van landschapsschilders die erop uittrokken om schetsen te maken, die ze later in hun atelier in olieverf uitwerkten. De Vecht diende hierbij vooral als inspiratiebron.
In de tweede schatkamer is werk te zien van bekende schilders die erop uittrokken om in de natuur zelf te gaan schilderen. In deze schatkamer worden ook objecten als tegeltableaus, vazen en glaswerk getoond waar verbeelding steeds een belangrijke rol bij speelt.
En in de derde schatkamer zijn diverse gedenkpenningen te zien die al vanaf het midden van de 16de eeuw gebruikelijk waren bij huwelijken of huwelijksjubilea. Ook geboorte-, doop-, en overlijdenspenningen horen daartoe. Zij vormen een eeuwenlange herinnering.

Van 1 jun 20 20

t/m 3 jan 20 21