Tentoonstellingen aanmelden

De Verborgen Vogeltuin

Pieter Vermeulen Museum, Driehuis

De ‘Verborgen Vogeltuin’ is een leuke, leerzame tentoonstelling geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. De bezoekers maken door het uitvoeren van 21 leuke spannende opdrachten, kennis met alle dieren die in tuinen leven: veel soorten vogels maar ook slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden en duizendpoten, egels etc. We staan er vaak niet bij stil maar in groene tuinen wemelt het van de dieren, die als je goed kijkt, helemaal niet altijd verborgen zijn.

n de tentoonstelling kom je erachter dat, hoe meer variatie er in de tuin te vinden is hoe aantrekkelijker hij wordt voor allerlei dieren. In tuinen waar weinig planten en bomen te vinden zijn komen vogels, bijen, insecten en andere dieren niet graag. In de zomer kan het daar enorm heet worden en als er een grote regenbui voorbij komt zal in deze tuinen, waar geen dieren de grond lekker hebben doorwoeld, ook eerder wateroverlast ontstaan.
In ‘De Verborgen Vogeltuin’ ontdekt de bezoeker op speelse wijze de geheimen van de vogels, insecten en alle andere dieren die je in je eigen tuin tegen kunt komen en kom je erachter waarom het zo belangrijk is om je tuin te vergroenen: tegels eruit, groen erin!
Als je bij alle opdrachten stil staat, ontdek je ook nog eens hoe je je huis en leefomgeving duurzamer en energiezuiniger kunt maken: handig om voorbereid te zijn op de gasloze toekomst en hoe het hoofd te bieden aan de gevolgen van klimaatverandering!

 Beeld: tegels eruit en groen erin, website Pieter Vermeulen Museum

Van 25 sep 20 19

t/m 1 nov 20 20