Tentoonstellingen aanmelden

De Vrienden v/h S.M.A.K. tonen – Anna Zacharoff | Entrée

S.M.A.K., Gent

Anna Zacharoff (° 1987, Stockholm) studeerde in 2015 af aan de Städelschule in Frankfurt am Main en woont en werkt momenteel in Brussel. Ze stelde onder andere tentoon in Neue Alte Brücke in Frankfurt am Main, Vilma Gold in London, STANDARD(OSLO) in Oslo en Nassauischen Kunstverein Wiesbaden.
Haar teksten werd uitgegeven door Pure Fiction en verscheen in de reeks Dysfyction I, Dysfyction II en Pure Fyction Series; in Montez Press Interjection Calandar 003; in Melissa Gordon´s Conversation Series en onlangs in Brantford & Keene’s Hut Hut.

Zacharoff werkt met verschillende media waaronder performance, sculptuur, tekst, maar maakt vooral schilderijen. Een terugkerend thema in haar werk zijn organismen en wezens die op de bodem van de oceaan leven.
Met olieverf en pigment schilder Zacharoff mosselen, goudvissen, krabben, slakken en zeeveren in een samenspel van kleuren en lijnen die tegelijk figuratief en abstract zijn.
Deze motieven worden vaak geïsoleerd weergegeven op een leeg, maar lichtjes bewerkt doek, wat het gevoel wekt dat wat je ziet net zo aanwezig is als wat werd weggelaten. De leegte van het canvas kan gelezen worden als de uitgestrektheid van de oceaan en alles wat zich daar verschuilt.

De tentoonstelling is gecureerd en gecoördineerd door Nadia Bijl.

Van 30 jan 20 21

t/m 28 mrt 20 21