Tentoonstellingen aanmelden

Design & Architectuur

Haagse Kunstkring, Den Haag

Werk van Dick van der Kooij, Karel Bodegom, A.J. Dekking, Carla Krutzen, Gerrit van Es, Thea van Loon, Rob Parry, Françoise Berserik en Paul Wezenberg (Lange Zaal)

De deelnemers aan deze expositie vertegenwoordigen verschillende disciplines binnen de wereld van design en architectuur. Er zijn maquettes, sieraden, mode, ontwerptekeningen, meubels, foto’s, hedendaags design, enz. te zien.
Een bijzondere plaats binnen de tentoonstelling neemt Rob Parry in. Als 95-jarige is hij een van de oudste leden van de Haagse Kunstkring. Al in 1957 ontwierp hij voor de toenmalige PTT de bekende rode brievenbus die nog steeds in gebruik is. Van hem zijn enkele meubels te zien.
Van een geheel andere orde zijn de in steen gehakte strakke en krachtige letters van Françoise Berserik. Zeer recent is het werk van Interieurarchitect en productontwerper Karel Bodegom. Hij toont zijn LLeHs (Long Lasting electric Heating system), een uiterst geavanceerd verwarmingselement (gebaseerd op infraroodstraling) dat je zowel qua vormgeving als functionaliteit revolutionair kunt noemen. Eigentijds zijn ook de objecten van Carla Krutzen. Zij exposeert haar sieraden samen met enkele kleinplastieken. Van Thea van Loon zijn er uitgewerkte modeontwerpen, Paul Wezenberg presenteert zijn foto’s van moderne Haagse architectuur en Gerrit van Es zijn architectuurontwerpen en een aantal maquettes.

Van 5 mei 20 21

t/m 30 mei 20 21