Tentoonstellingen aanmelden

Design by Nature

Museum de Fundatie Zwolle, Zwolle

Een tentoonstelling over inventieve kunstenaars die de mogelijkheden en schoonheid van de natuur omhelzen om een nieuwe, duurzame wereld vorm te geven.

Hoe kan de wereld gered worden van de klimaatcrisis? Is er schoonheid te vinden in duurzaamheid? In het besef dat de natuur de mensheid hoe dan ook zal overleven omhelzen 33 kunstenaars de natuur als bron voor het ontwerpen van een duurzame wereld. In Design by Nature tonen zij de inventiviteit én de schoonheid van toegepaste kunst, gebaseerd op de natuur, en dat allemaal in onze dagelijkse huiselijke omgeving. Het gaat in deze tentoonstelling om het bouwen van huizen en het inrichten daarvan met biobased materialen.

De tentoonstelling is samengesteld door Biobased Creations, van Lucas De Man en Pascal Leboucq. Eerder maakten zij o.a. The Growing Pavilion (Dutch Design Week, 2019). Deze nieuwe Future Factory tentoonstelling toont de schoonheid en de mogelijkheden van een nieuwe, circulaire en biobased economie.

Beeld: Studio Marlène Huissoud, COCOON #1, 2017, cocons van zijderupsen, biohars van honingbijen, foto: © Marlène Huissoud, bruikleen van de kunstenaar

Van 10 jul 20 21

t/m 3 okt 20 21