Multidisciplinair kunstenaar Danielle Lemaire reist rond en duikt in verhalen en geschiedenissen van personen en plekken waar ze een innige band mee opbouwt. Al tekenend doet ze onderzoek naar tijd en de beleving van die tijd. De relaties tussen mensen, dingen en plaatsen worden gelaagd in beeld gebracht. Tijd is niet lineair bij Danielle, maar dijt in en uit. Haar tekeningen zijn verhalend en gaan over belevingen, energieën, dromen en fantasieën die allemaal schijnbaar onzichtbaar deel uitmaken van de realiteit waarin we leven.
Naast haar tekeningen maakt ze ook installaties, en publiceert boeken en audioreleases op haar eigen label Inner Landscapes.

Het werk van Danielle is op dit moment behalve bij de Hilvaria Studio’s ook te zien in het Stedelijk Museum Breda en de Brummelkampgalerie in het AMC Amsterdam. Ze rolt van de ene tentoonstelling in de andere. Ze laat zich in haar werk voeden door een persoonlijke aanpak en betrokkenheid en neemt haar onderwerpen, of dat nou mensen of dingen zijn, daarin mee op sleeptouw. Verborgen of vergeten verhalen worden door haar ontrafeld en zichtbaar gemaakt, waardoor mensen en dingen in onderlinge samenhang opnieuw kleur krijgen.

Voor haar tentoonstelling bij de Hilvaria Studio’s nam Danielle de veelzijdige geschiedenis van deze, als verborgen parel in de bossen van Hilvarenbeek gelegen plek, als uitgangspunt. Onder de titel Diamonds Are Forever (D.A.F.) krijgen de Studio’s een gezicht en wordt de ziel tastbaar.
Het werk komt altijd voort uit een spirituele levenshouding waarin de relatie met de natuur en haar cycli een belangrijke rol speelt.

Om alvast in de agenda te zetten:
De tentoonstelling is nog te zien op zondag 18 december, waarbij in samenwerking met het Reflex programma van De Link. De tentoonstelling vormt uitgangspunt voor muziek en de muziek kan je anders doen kijken.
Op zondag 15 januari ontvangen we je graag voor een nieuwjaarsborrel, waarbij de tentoonstelling nog eens  bijzonder uitgelicht wordt met een aangepast programma.
De tentoonstelling is ook te bezoeken op afspraak.

Deze tentoonstelling is mede tot stand gekomen dankzij het Mondriaan Fonds, DAF Museum, Garage De Limbeek, De Link/Reflex, de Hilvaria Studio’s en de Bonheur Horeca Groep.