De nieuwste tentoonstelling in Natuurmuseum Fryslân gaat over dino’s, maar ook over dieren van nu. In Dino Dubbelgangers kijken we op welke manier moderne dieren iets vertellen over dieren van heel lang geleden. Hoogtepunt in de expositie is het skelet van een Thescelosaurus!

Om te begrijpen hoe dinosauriërs leefden en wat ze aten, kijken wetenschappers vaak naar dieren van nu die een beetje op ze lijken. Het is niet mogelijk om een levende Thescelosaurus te bestuderen, maar door naar bijvoorbeeld de ree te kijken, kunnen we wel het gedrag en voedingspatroon in kaart brengen.

Er zijn nog veel meer dino dubbelgangers te vinden met interessante overeenkomsten. In de expositie kun je ontdekken waarin Triceratops lijkt op een olifant, wat Spinosaurus gemeen heeft met een gaviaal/krokodil en waarom we Tyrannosaurus rex vergelijken met een hyena.

Dino Dubbelgangers is tot stand gekomen door samenwerking met North Dakota Geological Survey in Bismarck, North Dakota. De expositie is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Gemeente Leeuwarden.