Dit Lichaam van Ons is een tijdelijk queer collectief bestaande uit negen jonge stripmakers. Zij stellen de vraag: Hoe ziet de toekomst van strips in Nederland eruit? Zij beantwoorden deze vraag met een oproerige, queer en kleurrijke stripbundel én expositie bij Nieuwe Vide. Vanaf april waren zij de artist-in-residents bij DOC4 en ontwikkelen daarmee nieuw werk voor de expositie.

Bij Nieuwe Vide

Zo is Nieuwe Vide door Dit Lichaam van Ons omgetoverd tot een showcase van henzelf als kunstenaars en striptekenaars, met uitgelichte en uitvergrote beelden, schetsen, character designs uit het stripboek en nieuw werk gemaakt tijdens de residency in DOC4. Op deze manier wordt de expositie een fysieke uitbreiding van het boek ‘Dit lichaam van Ons’, door het collectief gelanceerd in mei 2024. Deze is ook te koop bij Nieuwe Vide.

Dit project was onderdeel van de Stripdagen Haarlem.

Het concept van het cadavre exquis, waar elke persoon een lichaamsdeel tekent zonder te weten het voorgaande lichaamsdeel eruit ziet, wordt hier op grote schaal uitgevoerd. Het zal een steeds groeiend en ontwikkelend beeld van de diversiteit aan identiteiten in de Nederlandse stripwereld en omgeving geven.

Na Stripdagen Haarlem zal deze tentoonstelling te zien blijven tot en met 29 september 2024.