Tentoonstellingen aanmelden

Diversiteit en Verbinding

Kijk & Luistermuseum, Bennekom

Deze tentoonstelling gaat over weven.
Weven is van alle tijden. Het is het vervlechten van horizontale en verticale groepen draden tot textiel.
Weefkring ‘t WEB (Wageningen-Ede-Bennekom) bestaat veertig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum laten leden van ‘t WEB recent, niet eerder geëxposeerd werk zien.
Een expositie die zijn naam waarmaakt: diversiteit in werkstukken en verbondenheid in kleur. De oude techniek van het weven wordt gepresenteerd met moderne materialen en een eigentijdse visie op de weefkunst.
Er zijn een-, twee- en driedimensionale werkstukken te zien.
Voor deze tentoonstelling zijn er binnen de kring verschillende werkgroepen gevormd die zich hebben laten inspireren door het thema ‘Diversiteit en Verbinding’. Iedere werkgroep heeft een bijdrage geleverd aan de expositie. De verbinding is onder andere te zien aan het gebruik van de kleur smaragd, die in de verschillende werkstukken terugkeert. De diversiteit blijkt uit de verscheidenheid aan weefsels die te bewonderen zijn. Hoe verschillend ook, de verbinding straalt af van de expositie. Het prachtige werk en de mooie expositie is goed voor vele verrassingen.
Web van alle leden
Voor deze tentoonstelling hebben alle leden van de weefkring een mooie draad ingeleverd bij Yolande Aits, die hiervan in een oud scheerraam een kunstig web heeft geweven. Dit kunstwerk is uiteraard ook in de expositie te bewonderen.
Onder leiding mogen bezoekers dit zelf ook proberen.
Techniek
De techniek van het weefgetouw is te vergelijken met de techniek die ten grondslag ligt aan de mechanische muziekinstrumenten, die de kerncollectie van het Kijk en Luistermuseum vormen. Ook hierin is er dus sprake van verbinding. Bij de expositie staat een weefgetouw, waarop bezoekers onder leiding zelf ook een stukje mogen weven.

Van 7 mrt 20 20

t/m 24 okt 20 20