Vanaf 24 mei staat Museum De Wieger in het teken van weef- en borduurkunst. Uitgangspunt voor de tentoonstelling is Dieu Avertit, een wandkleed van Adya van Rees dat vroeger in de eetkamer van De Wieger hing. Het kleed zit nu in de collectie van het TextielMuseum, maar komt voor de duur van de tentoonstelling ‘thuis’! Verder zijn tapijten, kleden en ontwerpen te zien die een beeld geven van een halve eeuw weef- en borduurkunst, vaak gerelateerd aan De Wieger, van onder meer Bart van der Leck, Moissey Kogan, Willem van Konijnenburg, Hans Bayens, Pieter Wiegersma, Maud Muller Massis, Maria van Elk en Anna Verwey. Bij de tentoonstelling wordt een activiteitenprogramma samengesteld met lezingen en workshops.

Adya van Rees, Wandkleed ‘Dieu avertit’, ca. 1929, geborduurd wandkleed van wol en jute. Collectie TextielMuseum. Fotografie Joep Vogels, Frans van Ameijde, TextielMuseum.
Ernee van der Linden-’t Hooft, Het buiten
Naar ontwerp van Hans Polak, Z.t. (Tapijt met dessin geïnspireerd op “De Stijl”), 1934, geknoopt wol. Gefabriceerd door Weverij Het Paapje. Collectie Stichting Vrienden Museum Drachten.