Bezoek Droog30, over 30 jaar verfrissend Nederlands design met humor. Droog is een van de meest spraakmakende designlabels, opgericht in 1993. In de tentoonstelling zie je hoe de opvallende meubels, woonaccessoires, verlichting en andere producten van Droog tot stand kwamen en hoe er op gereageerd werd. De samenstellers van de tentoonstelling, Maria Cristina Didero en Richard Hutten, brengen zo de ontwikkelingen in design en media van de afgelopen 30 jaar in kaart.

De Chest of Drawers, waarmee Tejo Remi in 1991 gevonden lades met een spanband aan elkaar bond en zo tot kunstwerkjes leek te verheffen. Of de kubusvormige Do Hit Chair van Marijn van der Poll, die je als koper met de bijgesloten moker tot feauteil in elkaar moet rammen. Van Marcel Wanders’ Knotted Chair uit 1996 tot aan de recentere Glass Lantern van Richard Hutten. De naam ‘Droog’ die curator Renny Ramakers en ontwerper Gijs Bakker in ’93 aan hun eerste collectie gaven blijft toepasselijk.

In de tentoonstelling worden deze ontwerpen in een soort ruimtelijke vertaling van een social media-feed geplaatst. Zo maken de curatoren de mentaliteit van Droog tastbaar en invoelbaar: nog steeds niet bang voor stevige reacties en onveranderd tegen de stroom in.

Beeld: Tejo Remy, Rag Chair. Foto: Lisa Guadaire