Tentoonstellingen aanmelden

Drukker om ‘e Noord

Centrum Beeldende Kunst Emmen, Emmen

Aldrik Salverda
In oktober 2020 is beeldend kunstenaar en graficus Aldrik Salverda vijfendertig jaar graficus en drukker. Om dit jubileum te vieren zijn op drie plaatsen in Noord-Nederland exposities van zijn werk.

Bij de tentoonstelling in CBK Emmen toont hij naast eigen werk ook het grafiek van diverse kunstenaars en schrijvers voor wie hij in de afgelopen 35 jaar gedrukt heeft, onder wie Jan Loman, Fie Werkman, Jan van der Zee en Ruloff Manuputty.
Ter ere van het jubileum maakte hij een jubileummap met werk van kunstenaars en dichters uit de drie noordelijke provincies. Ook te zien is een animatiefilm die Anne Fie Salverda maakte in samenwerking met Eeltsje Hettinga naar aanleiding van zijn gedicht.

Jubileummap Drukker om ‘e Noord
Aldrik Salverda vroeg drie dichters en zes beeldend kunstenaars uit de drie noordelijke provincies om een bijdrage te leveren aan het jubileumportfolio ‘Drukker om ’e Noord’.
Salverda maakte voor de map zeefdrukken van zes beeldend kunstenaars: Peter Hiemstra, Christiaan Kuitwaard, Ine van den Heuvel, Eline Krottje, Annemiek Vos en Aldrik Salverda.
De dichters Suze Sanders, Tonko Ufkes en Eeltsje Hettinga schreven hun teksten met de hand op geschept papier. Salverda maakte ook daar zeefdrukken van.

Van 10 okt 20 20

t/m 24 jan 20 21