Historisch Beetsterzwaag en Museum Opsterlân in Gorredijk organiseren deze zomer een duo-expositie over Loman.

Jan Loman groeide op in Gorredijk. Na studie en werk elders, woonde hij vanaf 1963 tot aan zijn overlijden in 2006 in Beetsterzwaag. Hij was graficus, schilder, beeldhouwer en dichter. Zijn bekendste werk is het tijdloze logo van de Waddenvereniging.

Na studie en werk elders, is Loman in 1963 neergestreken in Beetsterzwaag, waar hij tot zijn overlijden in 2006 woonde en werkte. Hij was beeldhouwer, graficus, schilder en dichter.

Het bekendste werk van Jan Loman is ongetwijfeld het logo dat hij ontwierp voor de Waddenvereniging en dat bekend is geworden door de poster “Wees wijs met de Waddenzee”. Hij ontwierp dit logo in 1965 en het is nu – bijna 60 jaar na dato – nog steeds actueel en in gebruik bij de Waddenvereniging.

In Beetsterzwaag zijn diverse kunstwerken van hem te vinden. Vandaar dat Historisch Beetsterzwaag deze zomer aandacht aan deze veelzijdige kunstenaar wil besteden door een buitenexpositie. Priëlen in de overtuin van het Lycklamahûs nemen de bezoekers mee in zijn leven en werk. Er zijn nevenactiviteiten gepland, zoals rondwandelingen waarin de deelnemers op zijn kunst worden geattendeerd.

In Museum Opsterlân is prachtig origineel werk te zien: grafisch werk, schilderijen, schetsen, foto’s en ruimtelijke objecten. Meer info op www.museumopsterlan.nl