In Duuster tonen meer dan twintig kunstenaars werk, even divers als de nacht zelf. Ga mee op een zoektocht naar duistere vergezichten, schaars licht, nachtelijke tinten en de stilte van het leven buiten de dag. Ontdek de maan in al haar facetten. Duik dieper in de menselijke en symbolische betekenissen van het donker. Vind uit wat het daglicht niet kan verdragen en welke geheimen in de schaduwen huizen. Verwonder je over de momenten wanneer het donker onze kwetsbaarheid omhult en wanneer het juist het decor voor vrolijkheid is.

Je ziet werk van Chris Adriaan, Margreet Boonstra, Jan Pieter van den Bos, Regina Broersma, Nienke Bruinsma, Annemarie van Buuren, Hans Dingjan, Bernd Ihno Eilts, Ingeborg Entrop, Marijk Gerritsma, Ra van der Hoek, Annette Hoolsema, Herman Knottnerus, Maike van der Kooij, Sjoerd Kooistra, Marian Mijnhardt, Ben Rikken, Aart Rudolphy, Erica Scheper, Noah Slot, en Gerd Weitkamp.
Zij verkennen het donker in tekeningen, foto’s, installaties, beeld en geluid, schilderijen en meer.

Op het museumterrein kijk je ’s avonds naar de nachtelijke lucht in een speciale sterren-kijk-folly. Tijdens de tentoonstelling kun je deelnemen aan avondwandelingen in het prachtige Westerwolde, een van de donkerste plekken in Nederland.
Voor onze jonge en avontuurlijke bezoekers stelde het museum de Doe-denk-durf-donker-route samen, waarmee je op een uitdagende manier door de tentoonstelling dwaalt. Zoals altijd kun je in het MOW ook zelf creatief aan de slag.