Tentoonstellingen aanmelden

DvdA 2021 Schalkwijk & Haarlem-Oost

ABC Architectuurcentrum Haarlem, Haarlem

Open dag / Rondleiding 19-06-2021

Elk jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum voor Haarlem en de regio activiteiten in het kader van de landelijke Dag van de Architectuur. En net als vorig jaar is het gelukt een interessant en gevarieerd corona-proof programma te maken. Met als thema architectuur/klimaat kun je een keur aan uiteenlopende projecten ‘bezoeken’ in Haarlem Oost en Haarlem Schalkwijk. Want daar wordt nu al veel gebouwd maar daar gaat nog veel meer gebeuren!

We laten je plannen zien, maar ook gebouwen in de steigers en gloednieuwe, net opgeleverde projecten. Daarbij hebben we oog voor bestaande architectuur, ontmoetingsplekken, voor groen en voor kunst. Kortom, maak kennis met het huidige en toekomstige Schalkwijk en ontdek het architectuurklimaat van dit Haarlemse stadsdeel!
Ga vanaf ’s ochtends 10.00 uur tot ’s avonds laat via diverse routes lopend of fietsend langs bijzondere en interessante locaties. Ook dit jaar kun je de geselecteerde projecten niet écht bezoeken maar ga je er langs met je smartphone. Ter plekke tref je borden aan met informatie op posters én met QR-codes! Wanneer je die QR-codes scant, krijg je uit de hand gemaakte filmpjes te zien met presentaties die betrokkenen, zoals de architect, ontwikkelaar, bouwer, bewoners en opdrachtgever, hebben gemaakt. TIP: vergeet je oortjes niet en zorg voor een QR-app!

De programmafolder is op te halen bij het ABC, daarin staan alle, méér dan 30 locaties, aangegeven. En/of kijk op www.architectuurhaarlem.nl voor eventuele laatste info.

Van 19 jun 20 21

t/m 20 jun 20 21