E. Cammenga verblijft sinds 1 juli als gastkunstenaar in de Bierumer School. In deze maand is werk gemaakt dat ieder weekend vanaf 6 augustus tot 25 september te bekijken is tussen 14:00 – 17:00 uur. Tijdens deze periode vinden er diverse activiteiten plaats en geen week zal de tentoonstelling hetzelfde zijn.

Voor 1 juli was Cammenga al regelmatig te zien om Bierum en omgeving te verkennen. Ze is met name geïnteresseerd in de geschiedenis van deze omgeving, in de kerken, de fresco’s, de mensen die hier ooit leefden, verdwenen schepen in de Eems. Het valt haar op dat de mensen hier vriendelijk, open en ontvankelijk zijn en vaak veel weten over hun omgeving en daar graag over praten.

De tentoonstelling wordt een combinatie van videobeelden, ruimtelijke, vaak waterobjecten en tekeningen. Er komen onder andere drie zoutwateraquaria te staan die tot stand zijn gebracht met behulp van het ZeeAquarium. Op elke plek in het gebouw speelt water een grote rol. De speelsheid en humor in het werk van Cammenga roepen vaak een glimlach op maar ook verbazing onder andere over geluiden die de vissen voortbrengen.