Eating grapes in the company of prostitutes / Stories was everything and everything was stories.

Museum W in Weert organiseert een tentoonstelling waarin verhalen van en over mensen uit alle windstreken centraal staan. (Dit zijn) niet de grote verhalen gemarkeerd door invloedrijke personen en belangrijke gebeurtenissen, maar kleine, vaak persoonlijke vertellingen.

De tentoonstelling bestaat uit twee onderdelen. In de korte en intieme videoportretten van audiovisuele kunstenaars Martin en Inge Riebeek vertellen mensen wat voor hen essentieel is in hun leven. Deze gefilmde ontmoetingen worden getoond in de vorm van installaties, waarin ook enkele objecten uit de collectie van Museum W zijn opgenomen. Fotograaf Rob Moorees maakte een selectie van ruim 100 bijzondere foto’s uit de Spaarnestad Photo archiefcollectie waaruit een soms curieus en ontroerend beeld van het menselijk bestaan naar voren komt. De 32 columns die Moorees bij de foto’s schreef, voegen een extra betekenislaag toe. Zo kruisen verhaallijnen zich, dwars door de tijd.

Al die verschillende verhalen, direct ‘van de straat’, van vroeger en nu, maken nieuwsgierig. Vol menselijke emoties, waarden, belangen en ideeën die, ondanks alle diversiteit, universeel en herkenbaar zijn voor ons allemaal.