De rollen zijn deze keer omgedraaid: Museum Nagele heeft zelf een exposant gevraagd om te komen exposeren. Als goede buur heeft Kunstuitleen Emmeloord daar geen nee tegen gezegd!
De expositiecommissie van Museum Nagele is een dag langs geweest bij Kunstuitleen Emmeloord en heeft heerlijk gestruind door hun collectie, waaruit een spannende keuze is gemaakt om ten toon te stellen.

Kunstuitleen Emmeloord heeft een brede en gevarieerde collectie, bestaande uit ruim 900 werken van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars. De collectie bevat schilderijen, tekeningen, gouaches, foto’s, aquarellen, grafiek en kleine sculpturen.
Abstract of figuratief. Al meer dan 40 jaar is Kunstuitleen Emmeloord actief in Noordoostpolder. Vanaf 2014 is de kunstuitleen onderdeel van Cultuurbedrijf Noordoostpolder en de kunstuitleen organiseert regelmatig exposities, lezingen, workshops.

Kunst geeft kleur aan het interieur en maakt persoonlijk en uniek. Maar bovenal geeft kunst kleur aan het leven. Het inspireert, het stimuleert brein en creativiteit. Kunst maakt ook dat men de wereld anders bekijkt en maakt zelfs gelukkig. Daarom vindt Kunstuitleen Emmeloord dat iedereen kunst moet kunnen ervaren. Niet alleen in een museum, maar ook in het dagelijks leven: in de openbare ruimte, thuis en op de werkplek.