Tentoonstellingen aanmelden

Een presentatie met werken van Jarmal Martis, Nelly Dos Reis, Enang Wattimena en Tina Rahimy

Kunstinstituut Melly, Rotterdam

Voor deze presentatie breiden we ons MELLY’S Neighbours-programma uit met kunstopdrachten en displays die onze instelling verder verbinden met onze naburige gemeenschappen. Hier reflecteren we op de transformatie van Rotterdam in de afgelopen drie decennia, evenals op de veranderende relaties tussen deze gemeenschappen en onze instelling.
Eind vorig jaar hebben we twee beeldend kunstenaar en twee vertellers uitgenodigd om de ontwikkelingen in onze wijk vast te leggen en te onderzoeken. Het betreft de fotograaf Jarmal Martis samen met de verhalenverteller Nelly Dos Reis, de filmmaker Enang Wattimena, en de politiek filosoof Tina Rahimy.

Ze zijn begin 2020 gestart met hun onderzoeken waarbij ze zich lieten leiden door vragen als: Wie zijn onze buren? Welke buren hebben de ontwikkeling van deze kunstinstelling van dichtbij meegemaakt? Wat is de relatie, zo die er al is, tussen ons en hen? Hoe zal ons instituut er in de toekomst uitzien, vooral vanuit het perspectief van onze doorlopende transformatie die parallel loopt aan ons naamsveranderingsproces? En hoe stellen onze buren zich de toekomst van deze straat voor?

 

Van 20 sep 20 20

t/m 21 mrt 20 21