Net uit de grond en nu al te zien in Groningen bij Museum Wierdenland: bijzondere archeologische vondsten uit de wierde bij Adorp.

Bijzondere vondsten

Kort na het ontdekken van bijzondere archeologische vondsten bij Adorp, zijn deze al te zien in Museum Wierdenland in Ezinge. Behoorlijk uniek, want vaak gaan hier maanden of zelfs jaren overheen. Tussen Winsum en Groningen is een fietspad aangelegd met daarnaast een sloot, die tussen Adorp en Sauwerd dwars door een wierde loopt. In de zomer van 2021 is hier daarom eerst begonnen met archeologisch onderzoek. Bij de opgraving van de wierde komt tevoorschijn wat al bijna duizenden jaren in de grond zit verborgen. En dat is ontzettend veel! Het brengt dus ook letterlijk een sloot aan vondsten met zich mee.

In beweging

De opgraving is nog niet afgerond en de grote vraag is wat er nog meer uit de grond tevoorschijn zal komen. Zodra er weer nieuwe interessante vondsten worden gedaan zullen deze zo snel mogelijk te zien zijn in Museum Wierdenland. Deze tentoonstelling blijft dus in beweging en is daarom bewust beperkt van omvang: een mini-tentoonstelling van een maximale opgraving!

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de Provincie Groningen en MUG Ingenieursbureau.