Marit Dik werkt afwisselend aan schilderijen, grafiek en diorama’s. Terugkerend thema’s in haar werk zijn vrouwen en de natuur.

In deze expositie toont zij grote houtsnedes, waarin uitsluitend vrouwen figureren. Geen bestaande vrouwen maar vrouwen die ergens voor staan zoals in mythologische verhalen. Die verhalen gaven mensen een idee over de wereld, over de krachten in de natuur en hoe om te gaan met grote gebeurtenissen in het leven.

De vrouwen uit deze serie houtsnedes zijn door Dik zelf verzonnen. Via hen reflecteert zij op zaken als heimwee, oorlog, moederschap, getuigenis enzovoort. Centraal zet zij de “beschermvrouw” die onder haar mantel de kinderen laat schuilen.

In WG Kunst worden eind mei voor het eerst alle losse houtsnedes getoond, alsmede het grote werk Meebewegen. De houtsnede Een vogel brak de stilte bestaat uit 22 werken met de hand in kleur gedrukt. De expositie is een vervolg op eerdere exposities in De Fabriek in Eindhoven en het Centraal Museum in Utrecht (exposities van de Ogenbliksem-groep).

Gastexposanten:

Thomas Siemon en Julienne Jattiot tonen grafiek. Thomas Siemon is eigenaar van drukwerkplaats “carpe plumbum” op de Spinnerei in Leipzig. Hij heeft de houtsnedes gedrukt.

Klaske Oenema is performance kunstenaar en schrijver. Zij reageert met tekst op de werken in de tentoonstelling.
Opening: vrijdag 24 mei 17.00-19.00 met de tekstvoordracht van Klaske Oenema.