Tentoonstellingen aanmelden

Élise Peroi

Botanique, Brussel

Élise Peroi werd geboren in 1990 in Nantes. Ze studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel. Ze kreeg een beurs van het TAMAT (Centrum voor textiel en muurkunsten) in Doornik in 2017 en werd het volgende jaar geselecteerd voor een residentie op het eiland Comacina. Vandaag is ze in residentie bij de Stichting Carrefour des Arts. Élise Peroi creëert textielinstallaties en laat zich inspireren door de techniek van het weven. Haar benadering leunt aan bij de performance en zorgt ervoor dat ze samenwerkt met andere kunstenaars en muzikanten in Brussel, Hong Kong, Parijs en Marrakech. De kunstenares werkt rond de link tussen het woord en het textiel als uitgangspunt van het beeld van een discours.

Politiek en poëtisch.
Dit medium maakte het mogelijk om berichten te verspreiden door middel van ineengestrengelde draden die te vergelijken zijn met toespraken en die het mogelijk maakten om de echo van de gezangen die deze inspanningen vergezelden, te laten voortduren. Dit medium speelt met deze vermengde zintuigen. Als gevolg hiervan is dit instrument in vele beschavingen vertaald als een element van taal. Voor Élise Peroi is het tapijt een transmissie-instrument, een symbool van het geheugen en een verwerker van de gemeenschappelijke verbeelding. De kunstenares stelt voor de verhouding tussen een traditionele textieltechniek en de digitale, geluids- en gestuele taal te verkennen.

Beeld: © Élise Peroi – Jardin d’Hiver – Installation – 2019 – Dimensions variable – Laine, lin, coton, acier, laiton – Vue d’Atelier.

Van 28 mei 20 20

t/m 5 jul 20 20