Wie is die vrouw? We zien haar van opzij of op de rug, haar gezicht is niet zichtbaar. Ze staat in een vreemde omgeving en lijkt gevangen in een beeld dat direct vragen oproept. De expositie Endless stories van Jenny Ymker brengt het halfduister van de Wiebenga silo aan de Noordkade in Veghel tot leven, met werken die de toeschouwer niet snel loslaten.

Gobelins, lichtbakken en filmloops
De basis van Ymkers werk bestaat uit foto’s, die ze verwerkt tot geweven gobelins, lichtbakken en sinds kort ook filmloops. Als een regisseur ensceneert ze haar voorstellingen. Ze vervult zelf de hoofdrol in haar werk. Een vrouw met koffer of handtasje. Met haar rug naar de toeschouwer trekt ze je als kijker mee om je te laten verdwalen in haar landschappen. Ymker laat zien hoe de mens met de kracht van verbeelding overeind kan blijven in een wereld vol vragen.
Jenny Ymker heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd en verschillende internationale prijzen gewonnen.

Praktische informatie
De Wiebenga silo is onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade te Veghel. De tentoonstelling is te zien van 28 augustus tot en met 9 oktober. Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Parkeren P1, Cultuurfabriek.