Van 29 september tot en met 15 oktober staat de theatrale virtual en mixed reality installatie Enter New Babylon bij IMPAKT in Utrecht.

Enter New Babylon is een virtual reality-project dat de mogelijkheden en grenzen van deze toekomstige wereld voor creatieve nomaden onderzoekt. Zet je koptelefoon op en stap in die ongrijpbare wereld van New Babylon. Het is de thuisbasis van de Homo Ludens, in de jaren zestig bedacht door de Nederlandse schilder Constant Nieuwenhuys (1920-2005). Jonge, activistische spoken word-artiesten en ontwerpers reflecteren op New Babylon via virtual en mixed reality in een theatrale installatie. Is het alles waar Constant van droomde of is het een nachtmerrie geworden?

De installatie bestaat uit vier ervaringen: Blooming New Babylon, Echo’s van het vergeten, Het verleden van een toekomst stad en We willen onze dagen niet vullen met spijt.

Enter New Babylon is een productie van Constant 101 (Fondation Constant), Feikes Huis, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Over Het IJ en Poetry Circle.

Team:
Schrijvers: Jasper Albinus, Steff Geelen, Roziena Salihu, Nabil Thkidousset, Nina Vermeulen, Luna Wicks
Ontwerpers: Emma Bourguignon, Juriaan Gregor, Morgan Henry, Bianca Lurvink, Aina Roca, René ’t Hart
Ontwerp 3D-model Grote gele sector: Dennis Molema
Artistiek team: Pol Eggermont, Guus van Geffen, Kim van der Horst, Dennis Molema, Lisa Weeda
Adviseur technische dramaturgie, coach conceptontwikkeling: Joris Weijdom
VR-ontwerper: Frank Bosma
Scenografie: Guus van Geffen
Geluidsontwerp: Jorg Schellekens
Productieleider: Leonie Baars
Locatiemanager: Ruben Coers

Dit project wordt ondersteund door: Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Letterenfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst