Tentoonstellingen aanmelden

Evelyn Bencicova, fotografie

House of Wdstck, Amsterdam

Wdstck presenteert een foto expositie van Evelyn Bencicova, een jonge, opkomende fotografe uit Bratislava. In haar relatief korte carrière heeft Bencicova al gewerkt met tal van internationale klanten, zoals Gucci, Dior en Cartier, maar ook voor culturele instellingen zoals de Kunsthalle Basel en het Slowaakse Nationale Theater. In 2016 won Evelyn de prestigieuze Hasselblad Masters en de BronColor GenNext award.
De organisator van de expositie, een Amsterdams kunst- en design label genaamd Wdstck, stelt exclusieve werken tentoon die geïnspireerd zijn op oude Hollandse meesters en stillevens. De precisie en het pittoreske van schilderijen uit onze vaderlandse geschiedenis krijgen een nieuwe dimensie door de lens van Bencicova. Voor Wdstck heeft Bencicova portretten gemaakt van tweetallen die op een vervreemdende manier met elkaar in contact staan. Voor dit project gebruikt Bencicova voor het eerst in haar carrière artificieel licht tijdens haar shoots om het lichtgebruik in Oud-Hollandse schilderijen te simuleren. In Amsterdam Noord is van februari t/m april 2018 de foto expositie op zaterdagen te bezichtigen in het atelier ‘House of Wdstck’.

Over Bencicova
Natalia Evelyn Bencicova (4.12.1992) groeide op in Bratislava, Slowakije en studeerde Beeldende kunst en nieuwe media aan de Universiteit voor toegepaste kunst in Wenen. Door haar academisch onderzoek te integreren heeft Bencicova een kenmerkende tijdloosheid en individuele esthetiek ontwikkeld.

Van 3 feb 20 18

t/m 28 apr 20 18