Er komt steeds meer boven de grond in de kruidentuin van het Kempenmuseum.
De Lente komt eraan! Vanaf 2 april t/m 29 mei zorgen de beelden van Antonette en Fon Sanders voor extra dimensie in het geheel.

Na haar pensioen, als onderwijsadviseur in 2014, wilde Antonette iets gaan doen met haar handen. Werken met mensen is fijn, maar nu iets concreets gaan maken, leek haar een mooie nieuwe uitdaging. Klei leek haar heerlijk materiaal om mee te werken. Via lessen bij de Volksuniversiteit Waalre is ze begonnen met keramiek. Hierbij worden allerlei technieken gebruikt die zij ook heeft toegepast in haar beelden. Zij vindt het leuk om allerlei dingen uit te proberen, want er blijft altijd nog veel te leren!

Toen Fon in 2008 een workshop had was dit zijn eerste kennismaking met beeldhouwen. Voor hem was het een belevenis om in één dag tijd een concreet beeld te maken uit een stuk steen. Er hoefde alleen maar geraspt te worden en er ontstond spontaan een figuur.
In 2011 bezocht hij de expositie van het Hakhok in Veldhoven. Daar werden workshops beeldhouwen aangeboden en na 2 workshops van 6 avonden had hij de smaak te pakken en is lid geworden van het beeldhouwers collectief van het Hakhok.
Hij werkt intuïtief en volgt de contouren van de steen. Naderhand ontstaat uit de wisselwerking van de vorm van de steen en zijn fantasie het beeld dat als eindproduct kan worden beschouwd.