Vanaf donderdag 17 november t/m 30 december exposeren Karin Hoogesteger en Gertjan Scholte-Albers in het kunstkerkje van Kunst of Art in Laag-Keppel. Twee fascinerende kunstenaars met ieder hun eigen stijl. Laat je verwonderen door hun prachtige werken.

Over Karin Hoogesteger
Karin Hoogesteger (1973) volgde de kunstacademie ArtEZ in Kampen. Na zeven jaar kunstonderwijs begon Karin als illustrator te werken. Uiteindelijk heeft ze de overstap gemaakt naar full-time kunstenaar. Ze poogt met haar schilderijen het gevoel van de toeschouwer aan te spreken, waarbij het vaak gaat om bezinning op het leven in het algemeen en het individu in het bijzonder. De uiteenlopende mogelijke betekenissen van Karins schilderijen komen op een bijzondere manier samen met de gekozen vormentaal.

Over Gertjan Scholte-Albers
Reeds tijdens zijn studie aan de AKI in Enschede besloot Gertjan Scholte-Albers (1971) het schilderen in een atelier te verwisselen voor de rijke ervaring van het buiten schilderen. Al 20 jaar trekt hij er met zijn fietskarretje op uit, niet om de elementen te trotseren maar juist om deze te gebruiken om zijn beleving van het landschap te voeden. Hij schildert in de bossen of op het Groningse Hoge Land, waar hij sinds 1999 woont. Zijn natuur- belevingen weet hij om te zetten in eigen- zinnige kleurenharmonieën. Hij noemt dat zelf: “een drang om de vreugde van mijn oog te kunnen bevredigen”.

Het opvallende is dat zijn landschappen er niet uitzien alsof ze naar de werkelijkheid geschilderd zijn. De doeken zijn uitgevoerd in kleuren die de traditionele natuurliefhebber niet in zijn palet heeft. De contrasten van licht en donker die in het landschap voorkomen zet hij om in zijn eigen heldere kleuren.