“De echo´s van vrijheid resoneren door de geschiedenis, inspirerend en onverwoestbaar”

Bij de start van het herdenkingsjaar slavernijvereden ontwikkelde participatiecoach Chaya Sara van woonlocatie ‘Koningsvrouwen van Landlust’ een waardevolle activiteit voor de bewoners met een licht verstandelijke beperking, genaamd “Express your freedom: wat betekent vrijheid voor jou?”. Deze activiteit sloeg zo goed aan, dat verschillende andere zorglocaties dezelfde activiteit zijn gaan organiseren; oudere bewoners in verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen werkten aan canvassen en andere creatieve vormen om te verbeelden wat vrijheid voor hen betekent. Zij inspireerden hun naasten en collega’s om hun eigen creatieve invulling van vrijheid te delen. En zo ontstond deze collectie van vrijheidswerken vanuit verschillende zorgdomeinen door cliënten, hun naasten en collega’s die het verdient om met meer mensen gedeeld te worden!

Outsider Art Galerie maakt heel graag ruimte vrij voor deze werken, en vult  de Express your freedom-collectie aan met werk van kunstenaars die bij het Outsider art atelier werken en bij andere ateliers voor kunstenaars die zelf lastig een eigen podium kunnen creëren.

Randprogrammering
Ook is er wekelijks een kunstenaar uit het atelier in de galerie aanwezig om samen met jou gesprek te gaan en word je als bezoeker uitgenodigd om vanuit de methode Express your freedom zelf ook nieuw werk te maken en toe te voegen aan de tentoonstelling. Houd onze socials in de gaten voor meer informatie over oa de Keti Koti viering op 1 juli en verdere activiteiten!