‘De Betoverende Tuin’ is een Internationale tentoonstelling in een natuurlijke, waterrijke landschapstuin vol contrasten. Het ligt halfweg tussen Brussel en Liège en op de ‘RAVEL’-fietsroute die Tienen met Jodoigne en Namur verbindt.

Meer dan 60 beeldhouwers uit België, de omringende landen, USA en Rusland nemen dit jaar deel. U ziet er beelden in glas, brons, metaal, ‘Schoon Schroot’ (Jan Verschueren), keramiek. Jacques Raemaeke(e)rs met zijn Olifantvogel, de ‘Métamorphoses’ van Didier Becquart, de fabelachtige mooie keramieken van de Russische kunstenares Elya Yalonetski en vele andere kunstenaars creëerden ‘Fabelachtige Wezens’, het thema van dit jaar.

Minstens de helft van de bezoekers komt voor de tuin met zijn vele facetten , zoals vijvers, beken, weiden, bossen, de ‘Geheime Tuin’, labyrint, terrassen, rozenhagen en de talrijke banken om te verpozen met zicht op het Haspengouwse landschap. U vindt er geen exotische planten, maar wel een rijke schakering aan inheemse, spontaan gegroeide wilde planten (wilde orchis in overvloed). Het wordt niet voor niks een gestructureerde, natuurlijke, waterrijke landschapstuin vol contrasten genoemd.

Corona heeft zijn status van ‘Fabelachtig Wezen’ verloren, maar de bezoekers zullen de geldende Corona-regels naleven, zoals de website ‘De-Betoverende-Tuin.info’ gedetailleerd uitlegt.

Een bezoek aan ‘De Betoverde Tuin’ gecombineerd met de troeven van Brabants Haspengouw en Jodoigne zullen u zeker aangenaam verrassen.

Dit jaar kunnen de bezoekers gebruik maken van een grote parkeerplaats op 400 m van de tentoonstelling. Die is te bereiken langs de Ravel, via een aangename korte wandeling in de schaduw van bomen (adres: Rue de Saint-Marie 1, 1370 Saint-Jean-Geest).