Tentoonstellingen aanmelden

Fabels – Marjolein Starreveld, Teis Albers, Igor en Leonie Wijs

Kasteel Tongelaar, Mill

Groepstentoonstelling op Kasteel Tongelaar met:
Marjolein Starreveld – textielkunst
Teis Albers – mixed media/druktechnieken
IGOR – schilderkunst
Leonie Wijs – Macramé

De kunstenaars die deelnemen aan de zomer-expositie op Kasteel Tongelaar werken allemaal in verschillende disciplines, met één gemende deler; de fantasierijke, mysterieuze droomwereld.

Teis Albers laat de stadse dagelijkse beelden overvloeien in bloemstillevens van oude meesters door digitale compilatietechnieken. De dualiteit, zoals fabeldieren als de minotaur en centaur die ook kennen, zien we ook sterk terug in het werk van IGOR en Marjolein. Leonie Wijs maakt levensgrote dromenvangers en Macramé wandkleden die hun oorsprong vinden in oude Indiaanse legenden. Igor van Vijfeyken schildert fabelachtige voorstellingen in een realistische stijl met een donker, melancholisch randje. Een goede verstaander ziet in Igors werk de oude ziel van een romanticus.

Marjolein Starreveld maakt portretten, machinaal geborduurd, waarin toeval het vaak verwrongen eindbeeld bepaald. Dit leid dan weer tot nieuw werk met nog meer symboliek. Bijvoorbeeld het thema deugd en ondeugd, zoals in schilderijen van oude meesters met vissen, aapjes en honden. Het is niet ongewoon dat je jezelf een beetje oncomfortabel voelt bij het zien van haar werk.

Zoals FABELS de mens zichzelf laten zien, als in een spiegel.

Van 12 mrt 20 17

t/m 9 jul 20 17