Tentoonstellingen aanmelden

Fabeltjeskrant & de natuur

Kasteel Groeneveld, Baarn

De eerste maten van de begintune van de Fabeltjeskrant: “Hallo Meneer de Uil…” worden nog steeds door heel veel mensen automatisch aangevuld. En dat terwijl het al vijftig jaar geleden is dat de Fabeltjeskrant werd geïntroduceerd op televisie.

In kasteel Groeneveld komt de Fabeltjeskrant weer tot leven met een hedendaagse tentoonstelling voor jong en oud. Wat kunt u verwachten?
Er is veel aandacht voor de unieke ontstaansgeschiedenis, de totstandkoming en de karakters van verschillende fabeldieren. De maatschappelijke onderwerpen die in de ruim 1612 afleveringen vaak op subtiele wijze werden verwerkt worden gespiegeld aan de actualiteiten van nu. De archetypes uit de Fabeltjeskrant zijn bestudeerd en toegelicht door traumapsychologen van de Erasmusuniversiteit.

De speelzolder is omgetoverd in een speelbos met onder meer een vangspel in het dierenbos, op jacht naar insecten in de mollengang, een levend ganzenbord, knutselen in de werkplaats van Ed en Willem Bever, een poppenkast en natuurlijk rustig bijkomen op het terras van het Praathuis.

Naast de tentoonstelling komt er een buitenspeurtocht en een educatief programma voor schoolgroepen.

Kortom: Zoef, zoef, allemaal naar Kasteel Groeneveld!

Van 23 mrt