Vanaf 27 mei exposeert kunstenaar Madeline Schwartzman (New York, USA) in de Biotoop van Mediamatic. Madeline is geïntrigeerd door de natuur om haar heen en hoe wij hiermee omgaan. Door de natuur op haar lichaam en gezicht te bevestigen experimenteert ze met de ontmoeting tussen menselijke morfologie en natuur. Haar werk, net als haar gezicht, zit verborgen. Kom en vind.

Face Nature is plaats- en tijdgebonden. Om dit werk te maken, foerageert ze regelmatig tijdens wandelingen en trektochten en ontleed, bestudeert en documenteert haar verzameling. Ze nestelt zich in bomen, heggen en schors. De confrontatie met de natuur. Madeline promoot een meer ethische en duurzame benadering van het samenleven met de natuur in het Antropoceen en nodigt anderen uit om dat ook te doen. Ze probeert een beweging op gang te brengen van milieu-integratie, aanraking, respect en wederkerigheid.

Madeline Schwartzman

Madeline Schwartzman is kunstenaar, schrijver en docent uit New York. In haar werk verkent ze menselijke verhalen door middel van sociale kunst, performances, het schrijven van boeken, cureren en het maken van video’s. Haar boek See Yourself Sensing: Redefining Human Perception (2011) is een verzameling futuristische ideeen voor het lichaam en de zintuigen. See Yourself X: Human Futures Expanded (2018) verkent de toekomst van het menselijk hoofd. Haar aanstaande boek gaat over hybriden – de intieme interactie tussen multispecies, menselijke en niet-menselijke entiteiten.