Het schittert dit najaar tijdens Fashion for God! Maak je op voor een ongekende ervaring vol weelderige modestoffen, oogverblindend borduurwerk en luxueuze high fashion uit de renaissance en de barok. Dwaal door balzalen vol rijkversierde mantels en overdadig gebloemde baljurken. Exclusief gemaakt én hergebruikt om te stralen op het altaar in de periode van de Nederlandse schuilkerken.

Al eeuwenlang met zorg bewaard, en kwalitatief nog steeds van de allerhoogste klasse. Dit belooft wat!

Alles uit de kast

Ga mee terug naar het begin van de zeventiende eeuw. Een roerige periode, want na de komst van de Reformatie mochten katholieken in de Republiek niet meer in het openbaar samenkomen. Ze weken daarom uit naar schuilkerken. Achter gesloten deuren werd alles uit de kast getrokken om het geloof uit te dragen. De voorgangers droegen ‘fashion for god’. Dat was dé manier om ten tijde van onderdrukking toch de eigen identiteit uit te stralen.

Ontdek het fascinerende verhaal dat schuilgaat achter deze unieke kunstwerken. Een verhaal waarin vrouwen de hoofdrol spelen, als makers en schenkers.

Beeld: Fashion for God, portret van Charlotte Beatrix Strick van Linschoten, Mattheus Verheyden,1755. Olieverf op doek, 206 × 122 cm. Amsterdam, Rijksmuseum, SK-A-817.