Tentoonstellingen aanmelden

Feest van Licht

Museumpark Orientalis, Heilig Landstichting

Van 12 december 2020 t/m 10 januari 2021 vindt het jaarlijkse Feest van Licht plaats in Museumpark Orientalis. Het Feest van Licht is een beleefprogramma van licht met artistieke en verrassende lichtobjecten. Van gigantische kaarsen midden in de woestijn tot drijvende lichtornamenten op het meer. Het geheel in een verstillende en (bijna) sprookjesachtige sfeer.

Naast het lichtspektakel is de grootste kerststal van Europa voor het derde jaar op rij te bewonderen. De meest bijzondere scenes uit het kerstverhaal zijn hier in vitrines tentoongesteld. Uit de collectie Elizabeth Houtzager is dit jaar een unieke samenstelling gekozen, met kerststallen van wereldwijde afkomst. De collectie van Elizabeth Houtzager is de grootste private collectie ter wereld en in bezit van Orientalis.

Daarnaast is er van 12.00 tot 16.00 uur elke dag een speciaal programma voor kinderen. Kinderen kunnen de voorstelling van ‘Professor Bombasticus en de Vierde Koning’ bezoeken. Ook kunnen ze op een leuke manier kennis maken met oude ambachten. Of samen versieringen maken, deze in het wenshuisje ophangen en tegelijkertijd een wens doen! Het buitenprogramma is een coproductie van Orientalis en Cultuurhuis De Lindenberg Nijmegen.

Feest van Licht is van 12 december t/m 10 januari dagelijks van 12.00 tot 20.00 uur te bewonderen. Meer informatie vind je op www.museumparkorientalis.nl.

Van 12 dec 20 20

t/m 10 jan 20 21