Ferdie is van jongs af aan al bezig met tekenen. Ongeveer 5 jaar terug is hij meer gaan schilderen. Hij heeft o.a. les gehad van Drago Pecenica en Mint Faas en heeft verschillende dingen van hun geleerd. In de loop van de tijd heeft hij zijn eigen techniek ontwikkeld, waarbij Ferdie aquarelpotloden mengt met acrylverf en de aquarelpotloden ook gebruikt als een soort paletmes en kwast. Hij laat zich onder andere inspireren door landschapskunst, de natuur om hem heen, zijn gemoedstoestand en muziek. Als hij vol zit van een bepaalde emotie, werkt hij meer out of de box, abstract, of in de vorm van een verhaal.
Sinds 2018 tekent en schildert hij bij Pastorie de Elleboog in Amersfoort, een aterlier voor outsider art, en krijgt daar ondersteuning waar nodig. Het is een gevarieerde groep. Iedereen doet het op zijn niveau en ze delen de passie voor creativiteit, tekenen en schilderen. Naast het werk in Pastorie de Elleboog, schildert hij digitaal bij Meewerken in Soest, een ontwikkelingsplek voor mensen met een vorm van ASS. Ferdie heeft ook een vorm van autisme en ontwikkel zich op zijn eigen manier en tempo.
Je kan Ferdie volgen op Instagram @ferditastic.art

“Wat in u woont gij anderen toont”

Zo opende Harry de Wolff, galeriehouder van kunstzaal “De Drie ringen” in het Anna Paulownahuis te Soest, destijds de expositie van de Soester kunstschilder Lambertus van de Kooij. Mooier kan Lambertus van de Kooij als kunstenaar eigenlijk niet worden getypeerd.
Een man met een rijk gevoelsleven en diepgaande gedachten waar hij uiting aan gaf in zijn schilderijen. “Wat in u woont gij anderen toont”.

Beeld: Ferdi Vermeijs