In Pictura Dordrecht tonen vijf net afgestudeerde kunstenaars tijdens ‘Figure It Out’ hun werk. Curatoren Anika Hochstenbach en Doris Kolpa maakten
de selectie dit jaar. Met hun achtergrond en liefde voor de figuratieve schilderkunst hadden ze tijdens bezoeken aan de Nederlandse kunstacademies vooral oog voor figuratieve schilderijen.
De expositie toont vijf kunstenaars die elk op hun eigen wijze hetzelfde medium benaderen. Ze maken schilderijen op deuren, verdiepen zich in olieverf of zetten juist nieuwe materialen in, zoals de spuitbus, om de figuratieve schilderkunst te onderzoeken en verkennen. De verhalende schilderijen van de kunstenaars gaan in deze tentoonstelling met elkaar in dialoog. Het is aan de bezoeker om het verhaal af te maken.
Deelnemende kunstenaars:
Lotte Koppens, Ania Yilmaz, Sara van Vliet, Lisanne de Witt, Kelly Christogiannis
De opening is 03.09.2022 om 17:00 u.
Deze tentoonstelling wordt door twee oud-exposanten van Kersvers 2021 georganiseerd: Anika Hochstenbach en Doris Kolpa. De vormgeving is dit keer van Julia Mekes, net afgestudeerd aan the National Institute of Design in Moscow, in design & illustration én gastvrouw bij Pictura.